Share
Go down
carlese

[SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Thu 16 Nov 2017 - 22:53
Hi @winterstorm2050, I saw some posts asking how to make an iso that could work also directly from inside windows and not only from boot (upgrade), and you told to deselect "delete unnecessary files" in the last tab of winreducer. I deselected it but still I cannot have a working iso in windows. If i select to create an ISO, setup.exe is always missing, and if I select to create a WIM file and transfer all the files to an ISO (including an untouched setup.exe) it give me an error "the autorun.dll could not be loaded or is corrupt [0x7E]). How can I solve it? Thanks!
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Thu 16 Nov 2017 - 23:02
Hello carlese,

could you please send me your wccf.
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Thu 16 Nov 2017 - 23:11
Sure thing! Here it is:

[You must be registered and logged in to see this link.]

By the way when I loaded this, even though i deselected "delete unnecessary files" it was still selected and I had to select it again, maybe it helps!
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Fri 17 Nov 2017 - 8:55
If I may add something, when mounting the reduced ISO with vmware, it never recognizes my windows build, while if I mount the untouched ISO it finds "Windows 10" as system type..
avatar
KrX

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Fri 17 Nov 2017 - 10:12
hi, you said you deselected the unnecessary files, but it is still selected in the wccf file:

   
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Fri 17 Nov 2017 - 13:59
Post # 3 lol Smile
avatar
KrX

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Fri 17 Nov 2017 - 14:08
carlese wrote:Post # 3 lol Smile

ah i overlooked it xD

did you try to edit the wccf file and set it to "false"  and load it?
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Fri 17 Nov 2017 - 14:58
I will try but i hope winterstorm fixes it because even if it's deactivated it doesn't create a working iso under windows..

Another thing I noticed (this happens with all the builds) is that i load the preset in the first screen, then i go in the page where i select the components to protect, and the second option from the top (i don't have my pc here now) is never active even if I select it everytime..
avatar
KrX

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Fri 17 Nov 2017 - 15:50
carlese wrote:Another thing I noticed (this happens with all the builds) is that i load the preset in the first screen, then i go in the page where i select the components to protect, and the second option from the top (i don't have my pc here now) is never active even if I select it everytime..

you probably mean AutoRemove_ISO" and the "AutoRemove_EXPERT and i already mentioned it here:

[You must be registered and logged in to see this link.]

winter probably overlooked it Razz
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Mon 20 Nov 2017 - 16:59
I hope @winterstorm2050 fixes it in the new build Smile
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Mon 20 Nov 2017 - 17:16
Hello carlese,

It will not be fixed in v1.9.5.0 (available Wednesday 20 November 2017) ... but in v1.9.6.0 or v1.9.7.0 Smile
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Mon 20 Nov 2017 - 19:07
So, windows created with winreducer won't work in windows till we get a new winreducer build.. Ok I think I'll wait Smile
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Tue 28 Nov 2017 - 12:35
@wintrerstorm2050 will we see a working iso under windows with build 1.9.6.0? Pleeeeeeaseee Smile

Also, @KrX noticed this as well:

[You must be registered and logged in to see this link.]

Thanks Smile
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Wed 29 Nov 2017 - 23:34
Setup.exe is not there even with 1.9.6.0.. So not fixed yet Sad
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Thu 30 Nov 2017 - 0:36
Hello carlese,

I will into this in the next build ... but in the meantime you could try this, mount your iso, load your wccf, go to "FINISH" tab, then "Optimizations" tab and uncheck "ISO - Delete Uneeded Files" like in the picture :


Please let me know.
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Thu 30 Nov 2017 - 9:49
Actually that's one of the "bugs" (post #3).. I deselect it and when the wccf is saved it is selected again. This happens also on other toggles, like KrX said:

[You must be registered and logged in to see this link.]

Anyway even when I deselect it, setup.exe is missing and if I copy it from an untouched ISO it doesn't work and says "the autorun.dll could not be loaded or is corrupt [0x7E]".

Thanks!
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Thu 7 Dec 2017 - 13:59
Really hope to see the bugs in the last post fixed in 1.9.7.0.. Guess I'll have to wait 1-2 days and find out Smile
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Sun 10 Dec 2017 - 11:03
Hello Carlese Smile

This issue wil be adressed in v1.9.8.0 ... which should be available next week Wink

I wish you to have a nice day !
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Wed 13 Dec 2017 - 11:54
Eagerly waiting Very Happy
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Thu 14 Dec 2017 - 17:02
SOLVED in v1.9.8.0 !

Hello carlese Smile

This will be solved in v1.9.8.0 which should be available today Wink

Thanks for the report !
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Fri 15 Dec 2017 - 9:23
Hi @winterstorm2050, unfortunately this is NOT SOLVED.. I used winreducer deselecting "delete unneeded files" but when I create the ISO, no "setup.exe" file is there, and even if I take it from my untouched ISO it still gives me the errors above.. Please have a look at it Smile
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Fri 15 Dec 2017 - 23:12
Hello carlese,

Have you activated "Presets - Automatic Removing Process (Optimize ISO Size)" ?

If yes, so this is normal that the "setup.exe" was removed .. because all components in "Presets" tab will bypass (which is also the purpose of the "Automatic Removing" components) all your components selection (in order to help you automatically protect or remove dependent components).

P.S. : I tested your preset by not selecting "Presets - Automatic Removing Process (Optimize ISO Size)" and "Presets - Automatic Removing Process (Expert Optimization)" ... and "setup.exe" was successfully kept Wink
carlese

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

on Sat 16 Dec 2017 - 12:38
Message reputation : 100% (1 vote)
This is solved, thanks man!
Sponsored content

Re: [SOLVED] [EX-100 - v1.9.4.0] [Build 16299.15] Delete unnecessary files not working

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum