Share
Go down
avatar
sodamnfake

Create ISO Failed

on Fri 20 Apr 2018 - 17:17
Software: WinReducer EX-100 - v1.9.15.0 (16 April 2018)
ISO: Latest Windows 10 Pro 64 RS3 (From Media Creation Tool) -2 days ago
Running on Windows 7 Pro 64 SP1
I am Admin. I have no Antivirus.

I can't create an ISO without errors. Everything goes ok until Creating ISO is nearly complete. My preset is basic and I protected most important things. I did Clean Unnecessary Editions and the other safe cleanups.

1st Error: [You must be registered and logged in to see this link.]
Locked files after cleanup.. [You must be registered and logged in to see this link.]
Error after 3rd attempt [You must be registered and logged in to see this link.]

I don't know how to help with more information. Could someone please share their working Preset File? I can test that and see if my computer has the problem, or my Preset files. Thank you Neutral
avatar
Jpm

Re: Create ISO Failed

on Fri 20 Apr 2018 - 17:26
To help you the best is you post your .wccf
avatar
sodamnfake

Re: Create ISO Failed

on Fri 20 Apr 2018 - 18:01
Certainly.

Last Test: [You must be registered and logged in to see this link.]
My other tests just have cleanups disabled which still resulted with error.
avatar
Jpm

Re: Create ISO Failed

on Fri 20 Apr 2018 - 19:27
Message reputation : 100% (1 vote)
I use your .wccf without modification run Under Windows 10 RS3 X64 with WInReducer 1.9.15 X64
Every thing work Under VMPlayer
The only warning in the log
Code:
***** 20/04/2018 18:16:33 - SESSION OPENED *****
INFO : WinReducer ---> EX-100 [v1.9.15.0 (x64)]
INFO : Mounting -----> START  = 20/04/2018 18:18:03
INFO : Mounting -----> START  = ISO Mode [Win10_1709_French_x64.iso]
INFO : Mounting -----> FINISH = 20/04/2018 18:19:00
INFO : Configuring --> START  = 20/04/2018 18:19:38
INFO : Configuring --> START  = Windows Edition [Windows 10.0 Professional (x64) (fr-FR)]
INFO : Configuring --> START  = Windows Build [10.0.16299.15 (rs3_release)]
INFO : Configuring --> START  = Preset File Loaded [isofailed]
INFO : Configuring --> START  = CPU Thread(s) [4]
INFO : Configuring --> START  = Removing Speed Profile [Très élevé]
ERROR : Configuring -> 20/04/2018 18:40:48 ==> Windows SMS Router Service
INFO : Configuring --> FINISH = 20/04/2018 18:41:20
INFO : Exporting -> START  = 20/04/2018 18:44:22
INFO : Exporting -> START  = WCCF File Backup [WinReducerEX100_2018.4.20-18.45.57.wccf]
INFO : Exporting -> START  = ISO Mode [WinReducerEX100.iso]
INFO : Exporting -> FINISH = 20/04/2018 18:46:13
***** 20/04/2018 18:46:21 - SESSION CLOSED *****


avatar
sodamnfake

Re: Create ISO Failed

on Fri 20 Apr 2018 - 20:00
Wow! It works! Thank you for testing. I will build this on Windows 10 and report back here.
This could mean that using Windows 7 to build 10 is a problem.. or my Windows 7 has the problem.
avatar
sodamnfake

Re: Create ISO Failed

on Sat 21 Apr 2018 - 22:56
Finally.. this journey has been hell. Last night I switched to my HDD with Windows 10 installed:
- Waited 10 - 15 minutes for it to Mount
- Loaded preset and started the removal process
- 3 hours later it was only on 151/560 "removing Modems"
- Single items were taking 10 - 40 minutes to remove
- At 5:20am windows randomly restarted itself.. cancelling Winreducer.

I was mad because Windows 10 is so confusing. I did not ask it to restart. It constantly loads things in the background without telling me what/why. I hate it because it takes control of the user! After the restart I could not delete the extracted or mounted files because "I needed admin permission" but I was admin.. Microsoft never fixed this problem since Windows 7. 

Moving forward: Today I started again and it worked faster with no problems (yet). Thanks to Winreducer I feel more comfortable! I hope to see a very clean, simple OS in the future Idea

Two quick questions:
[You must be registered and logged in to see this link.]
I don't understand. Does it REMOVE the option? Or is it a tweak to DISABLE apps using camera etc. ?

[You must be registered and logged in to see this link.]
I don't understand. To switch On: is it a tweak for hiding options? What is System?

Sorry for the questions, I feel stupid but I'm very new to Windows 10.. and it scares me already!
avatar
caphp

Re: Create ISO Failed

on Sat 21 Apr 2018 - 23:56
Message reputation : 100% (1 vote)
If you set "Camera - Let apps use my camera" to ON, the setting in the installed W10 under

Main menue - Settings - Privacy - Camera

is set to OFF.


"System - Battery (Hide)" I guess, will remove the battery icon under control panel, or it will remove the icon from systray, but I'm not sure...just try


P.S.: make sure to use a ssd or better some kind of m.2 ssd like Samsung 960 Evo (or better).
I integrate .net 3.5, some visual c++ versions, KB4093112 and removed 452 things.
With mounting, creating iso and unmounting it lasts 21m03s.
I think, its a little bit faster than hdd.
avatar
sodamnfake

Re: Create ISO Failed

on Sun 22 Apr 2018 - 0:54
Thank you for answering my questions! This helps very much. Yes, I will definitely buy a good SSD.  Very Happy
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum