Share
View previous topicGo downView next topic
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Thu 21 Jan 2016 - 11:17
winterstorm2050 wrote:@ Jpm : the ISO downloaded from MediaCreationTool is, usually, encrypted so maybe this is the trouble. I'm downloading the version right now and let you know today my result. Thanks for the report Smile
I always use those download for my main laptop without any trouble except I always select the first entry
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Thu 21 Jan 2016 - 11:23
Ah OK, good to hear that Smile
avatar
Metaleiroll

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Thu 21 Jan 2016 - 13:16
@winterstorm

I dont know what WinReducer Software changes to fix the DPI problem on Windows 10, but i found some registry tweaks that might fix the problem.

REG ADD "HKCU\Control Panel\Desktop" /v DpiScalingVer /t REG_DWORD /d 0x00001018 /f
REG ADD "HKCU\Control Panel\Desktop" /v Win8DpiScaling /t REG_DWORD /d 0x00000001 /f
REG ADD "HKCU\Control Panel\Desktop" /v LogPixels /t REG_DWORD /d 0x00000078 /f

Result
[You must be registered and logged in to see this link.]

EDIT*

I tried without VMWare and as soon as you enable "Win8DpiScaling" the scale is automatically set to 125, so maybe this will not fix anything, cause if i disable custom scaling and set scale to 100% again, the registry is set to "0", and if you set the scale up to 125 or more the blurry fonts bug happens cause the registry entry is default windows 10 again, but if someone want to use high DPI this reg code should work.
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Thu 21 Jan 2016 - 16:47
winterstorm2050 wrote:Ah OK, good to hear that Smile
So you will work on why mounting the second entry (Windows 10 not PRO) does not work
bounce
avatar
expanium

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Thu 21 Jan 2016 - 22:39
I knew it there is something wrong with DPI. Because if you activated that option it will never fix.
My settings with Windows 10 DPI Fix installed and running are the same of yours. Perhaps that are right value.
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Thu 21 Jan 2016 - 22:44
I'm agree with there is something weird with Windows 10 DPI scaling ... will see this later, but if this is an operating system bug, like it seems to be, there are not so much things I could do Sad

@Jpm : Yes, I will work on it, but I've had some troubles today with my internet connection ... so it will be delay to tomorrow Wink
avatar
expanium

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Fri 22 Jan 2016 - 0:00
You're correct i's Windows problem since day one (Pre-Alpha build). And after many hotfixes MS never update patch to fix DPI. Evil or Very Mad  But you can add these values to registry and everytime windows boot it just took that values you put.

Until then i'm using this software you can try yourself and see differences. http://windows10_dpi_blurry_fix.xpexplorer.com/
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Fri 22 Jan 2016 - 18:26
Hello guys,

@Jpm : I've tried with a fresh ISO downloaded using "MediaCreationTool", and used all your components but it worked great.

If you could compare your ISO SHA1 to mine (you may use "WinReducer ES - File Validator") to see if I'm using the same ISO, here is mine reference for "MediaCreationTool" :
- Français
- Windows 10
- x64
- SHA1 : 817E1D906202EB155E4BC84C6E3EEB9993F647F3

Have you upgraded 7zip to v15.14 in WinReducer ?

------------------

I've also discovered several other interesting things about the multiple architecture ... so, I will integrate these changes next weeks.
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Fri 22 Jan 2016 - 19:09
winterstorm2050 wrote:Hello guys,

@Jpm : I've tried with a fresh ISO downloaded using "MediaCreationTool", and used all your components but it worked great.

If you could compare your ISO SHA1 to mine (you may use "WinReducer ES - File Validator") to see if I'm using the same ISO, here is mine reference for "MediaCreationTool" :
- Français
- Windows 10
- x64
- SHA1 : 817E1D906202EB155E4BC84C6E3EEB9993F647F3

Have you upgraded 7zip to v15.14 in WinReducer ?

------------------

I've also discovered several other interesting things about the multiple architecture ... so, I will integrate these changes next weeks.
yes for 7zip v15.14

I hope you notice that after .iso selection the  mount must be down to 2 2nd entry (Windows 10 NOT PRO)
If the 1st entry which is Windows 10 Pro everything is OK


If I dont use "Hide Boot Image Selection" then when selecting 2nd entry I just get one entry which is the non mounted one
which is the pro version

I hope that clarify what I experience

Cheers
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Fri 22 Jan 2016 - 21:07
Yes, I've used the 2nd entry in the list ... OK, I will recheck tomorrow Smile
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Tue 26 Jan 2016 - 7:21
winterstorm2050 wrote:Yes, I've used the 2nd entry in the list ... OK, I will recheck tomorrow Smile
no evolution with v0.5.9.0

where could I download an .iso which works for you?

Cheers
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Tue 26 Jan 2016 - 9:48
Hello,

I've not finished my tests, so it's not included yet.

But you may use an official ISO from this thread : [You must be registered and logged in to see this link.]

You should use the point 1 to download an official Windows 10 TH2 ISO. This is what I'm using and never experience troubles.

Cheers.
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Tue 26 Jan 2016 - 11:05
Thanks,
I download the french version and I get the same error

using this .wccf
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Tue 26 Jan 2016 - 11:44
my true .wccf
Spoiler:
    Element Category="Appearance" Name="Activate Various Customizations" Selected="true" Value=""
    Element Category="Appearance" Name="Control Panel View" Selected="true" Value="3"
    Element Category="Tweaks" Name="Explorer - Hidden Files and Folders (Show)" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Explorer - Remove Homegroup from Navigation Pane" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Explorer - Remove Libraries from Navigation Pane" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Explorer - Remove OneDrive from Navigation Pane" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Explorer - Show File Extension" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Explorer - Show Full Path in Explorer Title Bar" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Logon - Disable first Sign-In animation" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Modern UI - Reduce Closing Speed for Modern UI Apps" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Mouse - Set Pointer to Default Button" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="System - Disable Automatic Defragmentation" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="System - Disable User Account Control (UAC)" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="System - Improve Shutdown Speed" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="System - Improve Windows Shell Response" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Taskbar - Remove Language Bar" Selected="true"
    Element Category="Tweaks" Name="Taskbar - Use Small Icons" Selected="true"
    Element Category="Optimizations" Name="ISO - Boot - Delete Unneeded Editions" Selected="true"
    Element Category="Optimizations" Name="ISO - Windows - Delete Unneeded Editions" Selected="true"
    Element Category="System" Name="Integrate - Drivers" Selected="true" Value="F:\AdmMesnage\_Data\Bureau\WinReducer\WinReducerEX100\WORK\INTEGRATE\DRIVERS\x64.asus" Unsigned=""
    Element Category="System" Name="Integrate - Net Framework 3.5" Selected="true" Value="F:\AdmMesnage\_Data\Bureau\WinReducer\WinReducerEX100\WORK\INTEGRATE\UPDATES\Framework35\x64"
    Element Category="System" Name="Integrate - Updates" Selected="true" Value="F:\AdmMesnage\_Data\Bureau\WinReducer\WinReducerEX100\WORK\INTEGRATE\UPDATES\x64.asus"
    Element Category="System" Name="OEM Prepared Folder" Selected="true" Value="F:\AdmMesnage\_Data\Bureau\WinReducer\WinReducerEX100\WORK\INTEGRATE\SOFTWARE\x64.asus"
    Element Category="System" Name="OOBE Configuration" Selected="true" Value="F:\AdmMesnage\_Data\Bureau\WinReducer\WinReducerEX100\WORK\INTEGRATE\WinReducerEX100PI.cmd"
    Element Category="Unattended" Name="Activate" Selected="true"
    Element Category="Unattended" Name="Accept EULA" Selected="true"
    Element Category="Unattended" Name="Computer Name" Selected="true" Value="PC-JO-WIN10"
    Element Category="Unattended" Name="Hide Boot Image Selection" Selected="true"
    Element Category="Unattended" Name="Hide Wireless Setup" Selected="true" Value=""
    Element Category="Unattended" Name="Network Location" Selected="true" Value="1"
    Element Category="Unattended" Name="Protect your PC" Selected="true" Value="1"
    Element Category="Unattended" Name="Screen Resolution" Selected="true" Horizontal="1366" Vertical="768" Bits="32" Hz="60"
    Element Category="Unattended" Name="Serial Number" Selected="true" Value="-"
    Element Category="Unattended" Name="System Language" Selected="true" Value="France" Id="fr-FR"
    Element Category="Unattended" Name="System Keyboard" Selected="true" Value="French" Id="040c"
    Element Category="Unattended" Name="Time Zone" Selected="true" Value="Romance Standard Time"
    Element Category="Unattended" Name="User Account Name" Selected="true" Value="Josette" Group="Administrators"
    Element Category="Presets" Name="Protect Important Files" Selected="true"
    Element Category="WinReducer Options" Name="Removing Speed" Selected="true" Value="4"
    Element Category="WinReducer Options" Name="ISO File Creator (Save in an ISO File)" Selected="true" Folder="C:\Temp\WinReducer\WinReducerEX100-alpha\WORK\ISO" ISOName="WinReducerEX100_UEFI-0.5.9.0.th2.asus" ISOLabel="WREX100-ASUS" UEFIBoot="UEFI & BIOS"
avatar
expanium

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Wed 27 Jan 2016 - 21:38
winterstorm i ask you gentle please don't forget to fix issue related to the Tweaks - Fonts "High DPI Settings".

Thank you.
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Thu 28 Jan 2016 - 23:55
Jpm wrote:Thanks,
I download the french version and I get the same error

using this .wccf
So finally the pb comes from the fact I did not use the generic key for the home edition

Thanks Winter for the help to found out that the key was the problem.

Strange that a wrong key was doing such behavior but well now it works
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Sat 30 Jan 2016 - 15:27
Hi,
Could it be possible to put in the log file the name of the .iso and also .wccf file used ?
sometime I try to remeber what I did to check some reducing and as I am so old i don't ...
Cheers
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Sun 31 Jan 2016 - 19:17
Hello,

Yes Jpm, it will be included in the next build v0.6.1.0 Wink

and I don't believe you about this :
Jpm wrote:... as I am so old i don't ...
lol!
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Mon 1 Feb 2016 - 0:03
in fact I am perhaps younger than you ... Sleep
avatar
expanium

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Wed 3 Feb 2016 - 23:13
Hello people.

It's me or i'm missing an option on Tweaks: Explorer - show user icon in Navigation Pane.
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Mon 8 Feb 2016 - 16:18
Jpm wrote:Hi,
I can't have installation without any prompt as I was used to with win8.1.
I use the unattended preset but I get prompt for the Windows Key whatever I enter the key as it is after activation.
Perhaps there is a registry entry to be set to avoid such prompt.
Thanks for the help
This pb can perhaps be solved by replacing the not working with AutoUnatend.xml setting by a call to dism on the mounted Iso.
I read on other forum successful behavior

 dism /Image:C:\MOUNT /Set-ProductKey:XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Mon 8 Feb 2016 - 20:38
Jpm wrote:Hi,
Could it be possible to put in the log file the name of the .iso and also .wccf file used ?
sometime I try to remeber what I did to check some reducing and as I am so old i don't ...
Cheers
Hey,

This will be available tomorrow with v0.6.1.0 Wink
avatar
animeware

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Mon 8 Feb 2016 - 22:23
winterstorm2050 wrote:
Jpm wrote:Hi,
Could it be possible to put in the log file the name of the .iso and also .wccf file used ?
sometime I try to remeber what I did to check some reducing and as I am so old i don't ...
Cheers
Hey,

This will be available tomorrow with v0.6.1.0 Wink

I'm very excited to test out 6.1.0 version Thanks Winterstorm my friend Smile
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Tue 9 Feb 2016 - 19:21
winterstorm2050 wrote:
Jpm wrote:Hi,
Could it be possible to put in the log file the name of the .iso and also .wccf file used ?
sometime I try to remeber what I did to check some reducing and as I am so old i don't ...
Cheers
Hey,

This will be available tomorrow with v0.6.1.0 Wink
Great
Spoiler:
***** 09/02/2016 18:46:39 - SESSION OPENED *****
INFO : Mounting -----> START  = 09/02/2016 18:48:01
INFO : Mounting -----> START  = ISO Mode [Ref-Win10-x86.th2.jpm-esd.iso]
INFO : Mounting -----> FINISH = 09/02/2016 18:56:58
INFO : Configuring --> START  = 09/02/2016 18:57:06
INFO : Configuring --> START  = Windows Edition [Windows 10 Pro Technical Preview (x86) (fr-FR)]
INFO : Configuring --> START  = Preset File Loaded [WinReducerEX100-0.6.1.0.th2.x86]
INFO : Configuring --> START  = CPU Thread(s) [4]
INFO : Configuring --> START  = Removing Speed Profile [Insane]
INFO : Configuring --> FINISH = 09/02/2016 19:04:16
INFO : Creating ISO -> START  = 09/02/2016 19:04:16
INFO : Creating ISO -> FINISH = 09/02/2016 19:10:25
***** 09/02/2016 19:10:34 - SESSION CLOSED *****

perhaps the only missing info is the name of the created .iso



Do you intend to go around the Windows key not working in AutoUnatend.xml with the DISM I suggest?

Cheers and many thanks to your awesome work
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Tue 16 Feb 2016 - 16:03
v0.6.2.à just fine perhaps the name os complete .iso and th compression mode used can be improve
Code:
INFO : Exporting -> START  = 16/02/2016 12:51:34
INFO : Exporting -> START  = ISO Mode [C:\TEMP\WinReducer\WinReducerEX100-alpha\WORK]
INFO : Exporting -> FINISH = 16/02/2016 14:44:46

not sure of this lo info
Cheers
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Wed 17 Feb 2016 - 11:04
Hello,

Oops, yes ... thank you very much for the report !

It will be solved in the next build Smile
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Wed 17 Feb 2016 - 11:55
Hi,
I retest the recovery mode and that' impressive gain 1,3Go but You have to be patient the iso creation go from 11mn to 1h06 on my system ...
avatar
Jpm

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Wed 17 Feb 2016 - 15:34
@Winter,
Any test with dism to solve WindowsKey not OK with AutoUnattend.xml
Cheers
Nuky

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Thu 21 Apr 2016 - 3:16
Good evening, I'm building windows 10 SL 10586 using WREX100 Extreme preset. I wanted to reactivate remote access and printer. What options to reactivate?
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: FORUM ALPHA TEST BUILDS

on Thu 21 Apr 2016 - 10:16
Hello,

Unfortunately, there are no options to reactivate those Windows Functionalities if you used EX-100 Extreme Preset without modifying it.

You should recreate your ISO with your personal modifications to comply to your own needs.

I wish you to have a nice day !
View previous topicBack to topView next topic
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum