Share
Go down
hauser.markus

[SOLVED] [EX-100 - v2.0.2.0] [RS4 Build 17134] Sysprep broken

on Fri 5 Oct 2018 - 13:54
Hello Winter!

I just reviewed the newest stable EX100 version and found that Sysprep might be broken. I am able to enter the audit mode install programs and change stuff, but when I try to generalize it stops after some seconds with a major error. Unfortunatley there is no error code or something. Can you or anybody else reading this confirm this problem?
Maybe it has to do with some expert settings I took, but this is only a wild guess.

Here is my config:

[You must be registered and logged in to see this link.]

All the best and thank you!
Markus
hauser.markus

Re: [SOLVED] [EX-100 - v2.0.2.0] [RS4 Build 17134] Sysprep broken

on Mon 8 Oct 2018 - 13:01
Ok so after I further investigatet this behaviour more I could nail it down to any or some of those five settings resulting in breaking the Sysprep Generalization (even if you have no internet connection):

Element Category="Remove - Network" Name="Auto Check Proxy Utility" Selected="true" />
Element Category="Remove - Network" Name="Azure Active Directory" Selected="true" />
Element Category="Remove - Network" Name="Internet Explorer (Developer Tools)" Selected="true" />
Element Category="Remove - Network" Name="OneDrive (Online Backup)" Selected="true" />
Element Category="Remove - Network" Name="Telemetry" Selected="true" />

I keep you updated which will be the winner Smile

All the best,
Markus
hauser.markus

Re: [SOLVED] [EX-100 - v2.0.2.0] [RS4 Build 17134] Sysprep broken

on Mon 8 Oct 2018 - 14:47
And the winner is:

Element Category="Remove - Network" Name="Telemetry" Selected="true" />

So either there is some bug related to WinReducer or this component is actually really needed and sould be deactivated automatically if you use the "protect sysprep" (Element Category="Presets" Name="Protect Sysprep" Selected="true" />) switch. Smile
hauser.markus

Re: [SOLVED] [EX-100 - v2.0.2.0] [RS4 Build 17134] Sysprep broken

on Fri 12 Oct 2018 - 8:47
Ok after another digging I found out that removing (but not deactivating!) Windows Features like Internet Exploerer 11 or Windows Media player is also breaking the gernealizing process! So these components should be protected aswell when 'protect sysprep' is activated.

p.s.: I found out that if you enable .net Framework 3.5 and enter the sysprep mode, it still is deactivated!
p.p.s: Remove - Modern UI Apps" Name="Phone" Selected="true" /> is not working and is displayed again, after you enter a already with winreducer slimmed down windows!
hauser.markus

Re: [SOLVED] [EX-100 - v2.0.2.0] [RS4 Build 17134] Sysprep broken

on Tue 4 Dec 2018 - 14:35
This Problem is still valid for EX100 v.2.1.0.0. So if you remove any "Windows Feature" with Winreducer and setup Windows the generalize process while syspreping stops with a major error.
hauser.markus

Re: [SOLVED] [EX-100 - v2.0.2.0] [RS4 Build 17134] Sysprep broken

on Sat 8 Dec 2018 - 20:44
Just a quick update - Element Category="Remove - Network" Name="Telemetry" will also break the sysprep generalize process Smile

Kind regards,
Markus
avatar
winterstorm2050
Admin
https://www.winreducer.net/

Re: [SOLVED] [EX-100 - v2.0.2.0] [RS4 Build 17134] Sysprep broken

on Mon 10 Dec 2018 - 17:03
SOLVED in v2.1.0.1 [VIP] and v2.1.1.0 [ALL] !

Hello Markus Smile

Thank you very much for your reports, your different feedback and your patience.

So, I solved the sysprep troubles in RS4/RS5 but if you find something more, please report it in here.

I wish you to have very great day !
hauser.markus

Re: [SOLVED] [EX-100 - v2.0.2.0] [RS4 Build 17134] Sysprep broken

on Tue 11 Dec 2018 - 14:07
Message reputation : 100% (1 vote)
Hey Winterstorm2050!

Thank you for the update on this topic! I will look into it as soon as 2.1.1.0 All is out and report back! Smile

Kind regards,
Markus
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum